Ministerul Fondurilor Europene a lansat un apel de consultare publică privind noile condiții pentru organizarea procedurilor de achiziție de către beneficiarii privați ai fondurilor nerambursabile. Feedback-ul pentru aceste propuneri emise de MFE poate fi dat prin email la adresa: contact.minister@fonduri-ue.ro până la data de 18 iulie 2016.

După ce în mai 2016 a fost abrogat cadrul legal pentru aceste proceduri de achiziție (https://infostructurale.ro/cadrul-legal-privind-achizitii-efectuate-de-privati-abrogat/), Ministerul revine cu o propunere de măsuri menite să îmbunătățească procesul de contractare de bunuri și servicii prin flexibilitate din punct de vedere juridic, într-un cadru simplificat și transparent.

„Cadrul legal aplicabil solicitanților și beneficiarilor privați a fost abrogat implicit prin intrarea în vigoare a Legii nr. 98/2016. În consecință, MFE a elaborat proiectul de ordin supus astăzi consultării publice pentru a reglementa achizițiile derulate de entitățile private printr-un singur act normativ care să includă prevederile ordinelor abrogate (Ordinul MFE nr. 1.120/2013, Ordinul MFE nr. 1.191/2014, Ordinul MFE nr. 3.123/2015 și Ordinul MFE nr. 427/2016).”

Ordinul înaintat dezbaterii îl puteți accesa AICI

Share This