Update în dialogul pentru îmbunătățirea condițiilor de accesare de fonduri europene în urma răspunsului primit de la MDRAP.

Ghidul Solicitantului pentru microîntreprinderi – POR 2014-2020 (apel lansat 2.1.A./2016), a fost îmbunătățit de către MDRAP în urma solicitărilor emise de AMCOR și ACRAFE. Grație exercițiului anterior de accesare a fondurilor nerambursabile, firmele de consultanță au putut oferi feedback ministerului referitor la realitățile din piață și dificultățile întâmpinate în accesare și implementare.

Proconsult a exprimat un punct de vedere solid, pledând pentru condiții orientate specific către piața din România și variabilele aferente acesteia, implicarea activă a firmei noastre având un rol pozitiv în corectarea ghidurilor de accesare. 

Asociațiile de consultanță în accesarea de fonduri europene sunt de partea microîntreprinderilor în dialogul cu autoritățile

AMCOR și ACRAFE au transmis către MDRAP – Autoritatea de management pentru POR, o serie de întrebări și recomandări. Răspunsul ministerului a fost publicat pe site-ul ADR Sud-Muntenia (link-ul îl găsiți mai jos).

PROCONSULT, prin dl. director Luican Petre Luigi, este Coordonatorul Comisiei profesionale pentru Fonduri Europene (CPFE) din cadrul AMCOR și unul dintre semnatarii adresei menționată mai sus. PROCONSULT este responsabil direct pentru Programul Operațional Regional în cadrul AMCOR.

Sunt notabile deschiderea către dialog constructiv și reacția promptă a autorităților care accelerează procesul de accesare a fondurilor nerambursabile, un sprijin solid pentru proiectele antreprenoriale în dezvoltare.

În urma acestui proces de feedback, a fost negociat un grad de finanțare nerambursabilă de până la 90% în limita a 200.000 euro pentru microîntreprinderi.

Mai multe detalii despre POR găsiți aici:

Informații P.O.R.

Comunicarea oficială din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice:

Raspuns MDRAP


Vrei să vezi dacă firma ta este eligibilă pentru finanțare nerambursabilă? Contactează-ne! 

office@info-structurale.ro

0725 926 624

Share This