Una dintre cele mai des întalnite intrebări în domeniul consultanței în management este „Cum optimizăm finanțările europene?”

In acest context, un nou eveniment din seria Professional Corner AMCOR a avut loc în data de 23 martie 2016. Tema discuțiilor acestei sesiuni a fost ”Oportunități de finanțare nerambursabilă pentru 2016 și propuneri de optimizare a finanțărilor”.

Găzduit la hotelul Intercontinental din București, evenimentul s-a dovedit a avea o recepție foarte pozitivă, participanții la discuție venind atât din domeniul consultanței în management cât și din zona autorităților centrale, marilor companii private, turismului sau agriculturii și industriei software.

Lista speakerilor i-a inclus pe: dl. Cătălin Hristea – Președintele AMCOR și reprezentantul companiei PMSolutions, dl. Dragoș Pâslaru – Consilier de Stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, dl. Laurențiu Stelea – secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dl. Bogdan Alecu – Director în cadrul Direcției Generale Dezvoltare Rurală, dl. Petre Luigi Luican – Coordonatorul Comisiei de Fonduri Europene din cadrul AMCOR și reprezentant al companiei Proconsult, dna. Mădălina Zamfir – reprezentant BDO Business Advisory și dl. Cristian Găină – reprezentantul companiei Gapa.

Proconsult în calitate de co-organizator al evenimentului, a fost reprezentat de dl. Petre Luigi Luican.

„Cum optimizăm finanțările europene”? Măsurile identificate de Proconsult sunt urmatoarele:

  • Urgentarea lansării apelurilor de proiecte
  • Lansarea rapidă a unor proiecte mari (în mod special infrastructura de transport şi mediu)
  • Elaborarea unor norme de aplicare a Legii 346 /2006 privind stimularea înființari și dezvoltarii IMM-urilor
  • Definitivarea legislației in domeniul achizițiilor si aplicarea acesteia
  • Extinderea categoriilor de beneficiari eligibili care pot depune proiecte spre a fi finanțate. Aceasta masura poate contribui la intensificarea absorbției și poate aduce un beneficiu atât din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ
  • Elaborarea unei proceduri integrate de evaluare, monitorizare și control
  • Existența unui cadru unitar de abordare a problematicilor legate de finanțările din fondurile europene ale transformării și dezvoltarii socio – economice ale României.
  • Folosirea fondurilor din Programele/Axele de finanțare care se dovedesc ineficiente, pentru a crea portofolii de proiecte, cum ar fi finanțarea Polilor de Competitivitate și a ITI. Aceasta relocare financiară ar duce la compensarea capacitații insuficiente de absorbție a fondurilor din cadrul Programelor de finanțare care nu dau randament și astfel s-ar folosi eficient și inovator fondurile europene pentru domeniile cheie
  • Existenta în cadrul fiecarui Comitet de monitorizare a unui reprezentant din partea AMCOR având în vedere experiența si expertiza de care dispune
    Pentru mai multe detalii despre eveniment vă recomandăm să vizitați: Professional Corner AMCOR 23 martie 2016

    Prezentarea integrală Proconsult: Prezentare Petre Luigi Luican

Share This